Mikäs tämä on?

Toisin kun nimestä voisi arvata, tämä blogin käsittelee vaihto-oppilasvuottani Japanissa Kansai Gaidain yliopistossa välillä 09/2010 - 05/2011. 

Tarkoitus olisi, että tämä blogi toimisi sekä matkapäiväkirjana minulle että tiedonlähteenä tuleville vaihtareille. Aiheet löytyvät tuosta sivulta, ja päivittyvät sitä mukaan kun saan itse haalittua tietoa. Kysymykset ovat tervetulleita! En takaa osaavani vastata, mutta yritän kyllä.

Teitä varmaan ihmetyttää miksi ihmeessä blogin nimi on Ruostesiipirastas. No, minä satun rakastamaan lintuja ja tämän kyseisen kanssa meillä on paljon yhteistä; väri, ääni ja talvehtiminen Japanissa.

lauantai 24. huhtikuuta 2010

Tyhmästä päästä...

....kärsii myös lompakko. Juuri kun olin saanut tuon aikaisemman entryn kirjoitettua, niin yritin sitten ilmoittaa Kansai Gaidaille aikovani käyttää heidän pick-up serviceä, ja huomasinkin että eihän sinne asuntoloihin pääse kun vasta lauantaina! Ja minä siis satun olemaan perillä jo perjantaina! Ja voin vannoa lukeneeni ohjeet ainakin kymmenen kertaa. Miten siis ihmeessä sitä tuli taas onnistuttua järjestämään itselleen hankaluuksia...

Ensimmäinen reaktioni eilen tietenkin oli todella kaunis kirouslitania, jota sitten seurasi asiasta paikalla olevalle kämppikselle voivottelu suuren ääneen. Ongelmahan kun on tässä se, että lentoa voi siirtää vain kerran maksutta, ja miulla se menee siihen paluupäivän vaihtoon. Ja tätä lentoa miullehan tarjottiin juuri siksi, että halusin päästä halvalla, eli koska se ei ole viikonloppulento. Lisähintaa tulisi siis myös kalliimman lentolipun ostosta.

Tosin, aikani tuskailtua tajusin, että yksi hotelliyö perillä taitaa olla se halvin tai korkeintaan samanhintainen vastaus ongelmaan kuin lentopäivän vaihto. Ja hei, yksi iltapäivä Kyôtoa tai Nagoyaa kierrellessä ei ole laisinkaan huonompi juttu! Jos nimittäin olen jotain oppinut tästä ainaisesta säheltämisestä, niin sen että virheitä tulee tehtyä ja niistä kuuluu oppia ja kenties käyttää hyväksikin jos pystyy.

Että näin minä selitän itselleni hyvän syyn vältellä lompakon itkua. Ja katsotaan maanantaina kun soitan uudestaan matkatoimistoon, että millainen sähellys siitä hotellin saamisesta tulee.

3 kommenttia:

  1. Mangakahvilat(Mangakissaten)! \o/ Niissä on yöpyminen mahdollista. Etippä tyttö käsiis opus nimeltä Tokyopassi. Siellä on paljon fiksua tietoa. Kirjastoista löytyy jos omaksi ei voi ostaa. On kätevin opus jonka tiedän suomalaiselle japanin matkaajalle.

    VastaaPoista
  2. Ah, mutta se tosiaan käsittelee Tokyon aluetta, mutta saa siitä silti fiksuja vinkkejä irti.

    VastaaPoista
  3. Kiitos vinkistä, mutta tällä hetkellä taijan kyllä olla hotellii menossa kun 20kg laukun kanssa(jossa on koko maallinen omaisuus) joudun leikkimään. Hotellihuone, jonka saa lukkoon, taitaa olla miun mielenrauhan kannalta paras.

    VastaaPoista